#139 Engagera dig mot rasism

Ingen har knappast missat det politiska tumult som råder. Ett parti med främlingsfientliga åsikter har kommit in i riksdagen och nu är det upp till oss att visa var vi egentligen står. Idag startar Ungdom mot Rasism upp en lokalgrupp i Halmstad.

Projektet M.A.K.T står för ” Mer Antirasism Kommunalt, Tack!”. Projektet är ett samarbete mellan Ungdom mot Rasism, Sveriges Kommuner och Landsting och Sveriges Ungdomsråd. Projektets syfte är att få ner antirasismrörelsen på en kommunal nivå och engagera oss ungdomar.

Klockan 16.15 på nolltrefem äger mötet rum och det bjuds på fika. Det är dags att ta ställning!

1 kommentar
måndag, 4 oktober, 2010 i Okategoriserade

#138 Ändra dina planer

Nu har det varit lite väl tyst här igen. I vanlig ber vi om ursäkt och tar nya tag. Dagens inlägg handlar om en dag förra helgen som inte riktigt blev som vi tänkt oss.

Jag, Billy, och Karro skulle hämta mina föräldrar på Kastrup och tänkte därför passa på att åka till Köpenhamn under dagen. Dock så bjöd helgen på den första härliga höststormen och att gå runt i Köpenhamn i ösregn kändes inte helt lockande. Vi velade länge fram och tillbaka och bestämde oss för att åka söderut i alla fall och se vart vi hamnade. Efter att ha lämnat av min syster i Ängelholm fortsatte vår tur. Vi kom aldrig till Köpenhamn utan hamnade på IKEA i Helsingborg. Dock kändes det inte som en misslyckad dag, utan en anpassad dag som blev lyckad ändå.

Jag är en människa som gillar att planera, men en plan behöver inte alltid vara skriven i sten. Människan har oftast en inbyggd spontanitet som kan hjälpa en att lösa de mest svåranpassade situationer som vi kanske inte i alla lägen utnyttjar. Försök alltid att optimera din lösning till nuvarande omständigheter, och allting kommer bli bra.

Lämna en kommentar
måndag, 27 september, 2010 i Tips
Taggar , , ,

#137 Gå på Play-festival

Redan i våras skrev vi om Play-festivalen. Tävlingen där du kan ställa upp med din egen kortfilm och tävla om att få åka till Trollhättan och Novemberfestivalen. Nu mina vänner är det äntligen dags. Hela 19 bidrag har anmält sig för att tävla om vinster i lätt-, medel och tungviktsklasserna. Så det är upplagt för en helkväll i biofåtöljen.

Nolltrefem, ingen åldersgräns och klockan 17.00 är det som gäller. Du kan givetvis droppa in när som det passar dig.

Kom dit och hälsa

Lämna en kommentar
fredag, 17 september, 2010 i Tips
Taggar , , ,

#136 Förbered dig för hösten

The dog days are over. Ja nu går det inte att förneka längre. Att behöva ha vantar på sig när man cyklar till jobbet eller ta på sig ullstrumpor för att inte frysa om fötterna är ett säkert tecken på att hösten har smugit sig på oss.  Hösten brukar av någon konstig anledning förknippas med rusk och depression, men nu delar jag med mig av hemligheterna till att klara sig genom hösten. Allt finns i en speciell låt.

En kall vinter när allting kändes lite extra ensamt för mig så lyssnade jag väldigt mycket på den här låten av Magnus Tingsek, en av mina stora husgudar. Just en del i låten fick mig att inse just hur lätt det kan vara att trivas i ensamhet och höstrusk:

”So I light up a candle, and pour myself som tea.
Inside I’m laughing at how easy it all can be”

Jag har en stark känsla av att hela höstdepressionen är något invant som vi tror måste hända. Om vi bara vänder på vår sinnesstämning och tänker att det ibland är det skönt att vara själva så slipper vi känner oss deppiga. Gör som Mange T, tänd några ljus och häll upp en god kopp te. Lyssna på en bra låt och luta dig tillbaka.

365 Halmstad hälsar hösten välkommen.

Lämna en kommentar
onsdag, 15 september, 2010 i Tips
Taggar ,

#135 Sälj ditt skräp

Jag samlar på mig saker. Om jag köper ny teknik så har jag väldigt svårt att göra mig av med det som min nya pryl ersätter. Hyllor, lådor och diverse förvaringsutrymmen börjar bli fulla och nu känner jag att det är dags att göra mig av med allt. Samtidigt som jag gör mer plats i min lägenhet så tjänar jag in lite pengar.

Det finns flera olika sätt att bli av med grejerna. Det enklaste sättet är att lägga ut dem på Tradera/Ebay eller Blocket om det är något av större dignitet. Du kan anordna loppis eller kolla runt i din bekantskapskrets.

Tid: Några timmar att samla ihop, fotografera och lägga ut sakerna till försäljning
Kostnad: Beros på vilken metod du använder
Material: Internet, dator och en kamera samt skräp

Plus: Röj upp, tjäna pengar och spara på miljön
Minus: Det är inte lätt att släppa på det du gillar

Lämna en kommentar
måndag, 13 september, 2010 i Tips
Taggar ,

#134 Gå på Popklubb

Äntligen är det dags. Halmstads nya hungriga arrangörsgrupp FIKA har knepat och knåpat och äntligen smäller det. Ikväll börjar det, Halmstads återtåg mot att återigen få en plats på konsertkartan.

Popklubb står för härlig livemusik, sköna DJs och ett gott häng helt enkelt. Klockan 22.00 spelas första låten och 23.00 går allas favoriter FourEyes upp och drar det första magiska ackordet. Vid midnatt äntrar underbara Monde Yeux och sedan är det upplagt för fest.

Du behöver vara 18 år gammal för att komma, och om du passar på att bli medlem i FIKA så betalar du endast 50 kronor för konserten, ett medlemsskap kostar 50 kronor. B&B är platsen

Tid: 22:00-03:00
Kostnad: 100 kronor, 50 i inträde och 50 i medlemsskap
Material: Dansskorna

Plus: Äntligen!
Minus: Om du inte är 18 får du vänta snällt

Lämna en kommentar
fredag, 10 september, 2010 i Tips
Taggar , , , , ,

#133 Besök 365 Halmstads idédating

Vartannat år går det kulturvindar genom vår stad och i år det just ett sånt år. På lördag infaller Halmstads Kulturnatt, mer om detta i ett senare inlägg, och självklart kommer 365 Halmstad ut ur garderoben och visar sig.

Är du proffs på trädgårdsplantering men har alltid önskat att du kunde cykla enhjuling? Vill du lära dig göra hemsidor men allt du kan är att spela gitarr? Kunskapsutbyte i speeddatingform på Nolltrefem.

Svårare än så är det inte,  så kom till entrén på nolltrefem klockan 19.00 på lördag.

Tid: 19.00, en runda tar cirka 20 minuter
Kostnad: Gratis
Material: Någon form av kunskap eller färdighet

Plus: Du lär dig något nytt
Minus: Allt är inte enkelt

Lämna en kommentar
onsdag, 8 september, 2010 i Tips
Taggar , ,

#132 Stoldansa

Hösten har precis börjat även om vi just nu njuter av vackert sensommarväder. Sakta men säkert börjar vi återgå till de vanliga invanda vanorna på jobbet eller i skolan. Jag tror inte jag är ensam när jag känner att det kliar i ben och fingrar när man sitter och pysslar med sina monotona sysslor. För att göra av med all överskottsenergi så har jag i smyg börjat stoldansa.

Stoldansen är bra ur det hänseendet att den är rätt diskret. Man sitter vid sitt skrivbord och gungar lite smått fram och tillbaka och låter fötterna göra det riktiga arbetet. Folk runt omkring kommer inte ha en aning om vad du har för dig under bordet. En stoldans är extra bra om du har ett stillasittande arbete eftersom motion är väldigt viktigt these days.

Just nu stoldansar jag gärna till Ludwig Bell – Kärlek slutar alltid med bråk eller Maskinen – Dansa med vapen. Så i med lurarna och sätt ditt kontor i rullning.

Tid: Hur länge du vill
Kostnad: Inte ett öre, såvida du inte dansar sönder stolen
Material: Stol och musik

Plus: Bli av med överskottsenergi för att fokusera bättre på ditt arbete
Minus: Förslitning på golv och leder kan ske

Lämna en kommentar
tisdag, 7 september, 2010 i Tips
Taggar , ,

#131 Gör en YouTube-klassiker

Vi har alla sett dem. Hundarna som pratar, de ”storväxta” barnen som trillar och sångarna som sjunger så bra så man får gåshud. Allt detta hade varit totalt okänt för oss om vi inte hade haft fenomenet YouTube.

Billy på YouTube

Detta är jag, Billy. Efter vågen av ginger-, rödhårings, filmer tänkte inte jag vara sämre och en kväll när jag fick feeling slog jag till. Några klipp på en mac-dator och min vän Måns kunskaper var allt som behövdes. Än så länge är det ingen klassiker men så småningom tror jag att den kommer hamna på samma nivå som ”Dramatic Chipmunk”.

Så har du en grym idé, kan sjunga jättebra eller helt enkelt har en dum talang. Spela in, lägg upp och marknadsför.

Tid: Beros helt och hållet på hur omfattande film du ska göra
Kostnad: Behöver inte kosta något
Material: Något att filma med och en dator, kanske ett redigeringsprogram

Plus: Lämna avtryck i den digitala eftervärlden
Minus: Den digitala upplevelsen kommer aldrig slå den fysiska

Lämna en kommentar
måndag, 6 september, 2010 i Tips
Taggar , ,

#130 Gå på fotbollsmatch

Den sedan länge ingrodda fientligheten mellan vår stads kommunala gymnasier har nu nått sin spets. Idag händer det på Alevallen; Stureplan IF mot Da Vinci

Fördomarna har haglat fram och tillbaka; Du är antingen Sture-Emo eller Kattegatt-Nörd. Därför borde den här matchen bjuda på finspel som inte ens Sveriges landslag lyckades med igår, applåder. Just nu ser vädret lovande ut, så ge er ut och stöd er favoritskola. hoststurehost

Tid: 17.00 tills ena laget ligger
Kostnad: Gratis
Material: Ansiktsmålning och fotbollsmat

Plus: Efter alla år kommer äntligen beeen klaras upp.
Minus: Risk för bludutgjutelse finns.

Lämna en kommentar
lördag, 4 september, 2010 i Okategoriserade