#122 Planera för framtidsglädje

Hundar är änna konstiga små filurer; dom springer runt som små hårtossar och så fort de får ett ben i munnen springer dom till någon rabatt eller sandlåda för att gräva ner det.
Varför? Jag har en teori…

Det finns inte mycket som ger en skönare känsla än att hitta något man tycker om som man sedan länge trott var borta och för alltid skulle behålla den statusen. Man blir inte ofta så glad som när man stoppar ner handen i jackfickan och hittar en pengar som man inte hade en aning om att man ägde. Det är en skön känsla. Jag tror att hundarna gillar att hitta saker och det gör vi människor också. Ta vara på det, planera för framtidsglädje!

Jag gör väldigt ofta så; jag gömmer saker för mig själv och tvingar mig själv att glömma förlusten av saken. Oftast smyger jag ner lite pengar i vinterjackans ficka när jag lägger undan den framåt våren. Då blir jag glad när jag annars skulle ha varit ledsen på grund av kylans intåg i mitt liv. Jag har också en stor ordbok liggande på mitt rum. Så fort jag har en sedel som jag inte behöver just för ögonblicket sticker jag in den någonstans i boken och när jag behöver pengar blir jag nästan alltid positivt överraskad över hur mycket pengar jag har i boken. Toppen!

viagra tabletter

Så gå nu och fundera över i fall du verkligen behöver alla pengar du har i plånboken, lägg dom någon annan stans annars, så har du också planerat för framtidsglädje.

Tid: Det är någon minut här och där
Kostnad: Beror på hur aktiv du är… men du får ju tillbaka allt, och med känsloränta därtill
Material: Lite fantasi, lite saker att gömma och lite glömska

Plus: Du blir glad när du hittar det och du ökar din förståelse för hundarnas tossighet
Minus: Har du alldeles för mycket fantasi och glömska kan det hända att du förlorar sakerna du gömmer, så ta det försiktigt

 • Tyvärr, inga liknande inlägg.
 • Lämna en kommentar
  tisdag, 10 augusti, 2010 i Okategoriserade

  Kommentera

  Om du trycker på "Connect with Facebook", så slipper du fylla i uppgifterna.
  Facebook gör det automatiskt åt dig.

  Vi använder Gravatars i kommentarerna - Skaffa en och visa en bild när du kommenterar!

  XHTML: Det finns några HTML-taggar som du kan använda: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>