#33 Skriv med stil

Sluta säg att det är mitt fel. Det var aldrig jag som gjorde att vi. Vi som bara är atomer. Vi som bara är tomrum. Befann oss på samma plats. I samma tidpunkt. Nej, säg inte att det är mitt fel att vi kolliderade. Det var inte jag. Jag lovar det var aldrig jag. Någon gång. Någonstans. Måste någonting ha. Bränt in dig under min hud. Strött ut dig i mina sår. Och fått mig att tro att du var räddningen.
Jag heter Lina, idag är det jag som gästbloggar här på 365halmstad. Detta var en text från min blogg, www.wiretowire.blogg.se , där jag lägger ut en del av mina texter.

Jag är en sådan som skriver hela tiden. I anteckningsblock, på dimmiga rutor, i sanden, på små lappar och även bara i huvudet. Det är nästan som ett litet gift, som om orden hade kvävt mig om jag inte fick ut dem. Jag tror det är den enda regeln när det gäller att skriva. Om du känner att du måste skriva, bara skriv.
Ibland är det svårt att hitta inspiration när man vill skriva. Det kan kännas som att man har massa text inom sig som måste ut men ingen ide. Jag personligen hittar inspiration överallt. Från musik jag hör, filmer jag ser och människor jag möter.
Jag tror att en stor del av att skriva är att alltid vara uppmärksam. Jag letar hela tiden efter saker som folk säger eller gör som låter fint rent ordmässigt. Det finns en del människor som är karaktärer, om man ser en sådan person och själv har ett skrivarintresse så får man omedelbart en känsla av att man skulle vilja skriva en hel bok om den personen. Det är svårt att sätta fingret på vad exakt det är som gör en person till en karaktär. Det är något med sättet den rör sig och pratar som man bara lägger märke till helt enkelt. Jag letar ständigt efter den typen av människor för inspirationens skull.

levitra

När man väl har börjat få upp små meningar i huvudet så är det dags att få ner dem på ett papper. Man ska aldrig vara rädd för att låta lik någon annan skribent vars stil man gillar. Genom att blanda olika typer av sätt att utrycka sig på, som man gillar, hittar man tillslut sitt alldeles eget sätt att skriva på. Jag tror helt enkelt att man inte ska tänka så mycket, utan bara skriva så att det känns bra. För om man verkligen vill skriva, då är det meningen att man ska göra det.

Tid: Allt ifrån en minut till flera timmar (om inte tiden du letar inspiration är inräknat)
Kostnad: Helt gratis
Material: Penna, papper, tid och vilja

Plus: Du får utlopp för dina känslor på ett kreativt sätt, utvecklar ditt språk och dessutom är det fruktansvärt roligt
Minus: Vid ett allt för högt antal skrivtimmar per dag kan lätt verkligheten glöms bort vilket som kan leda till en del problem

/Lina Hansson, http://wiretowire.blogg.se

 • #73 Skriv ett blogginlägg till 365Halmstad
 • Lämna en kommentar
  onsdag, 31 mars, 2010 i Okategoriserade
  Taggar , , ,

  Kommentera

  Om du trycker på "Connect with Facebook", så slipper du fylla i uppgifterna.
  Facebook gör det automatiskt åt dig.

  Vi använder Gravatars i kommentarerna - Skaffa en och visa en bild när du kommenterar!

  XHTML: Det finns några HTML-taggar som du kan använda: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>