#40 Gör dina egna smycken

Dagens gästbloggare heter Amanda Peterson och gör sina egna smycken. Det som gör hennes skapande speciellt är att hon lyssnar på musik och överför vad hon känner till smyckena, på detta sätt blir varje smycke unikt även om materialet som används är detsamma.

Hej!

Här sitter jag nu preppad med te i handen och tänkte att jag skulle berätta lite om mitt projektarbete för er! Förhoppningsvis kan det ge er idéer om saker ni vill göra.Jag ville som projektarbete göra smycken som var användbara för både kvinnor och män. Jag ville även få in budskapet om att vi skall värna om vår fina natur som vi har, lite försiktigt som ett smygbudskap.Jag har hört att musik kan påverka människor och djur otroligt hårt, att personer med oregelbundna hjärtslag har fått rätt puls när de hört musik och att apor rör sig annorlunda mönster. Detta var ingenting jag var övertygad om, så jag bestämde mig för att testa själv!
cialis sverige

Genom att ha på olika låtar när jag tillverkade smyckena skulle jag se om det blev olika känslor i smyckena eller om det blev stor skillnad i utseende på dem. Jag valde där efter ut fem låtar som förmedlade olika känslor för att få en stor effekt ifall detta nu skulle fungera.Jag satte på den första låten och försökte få in känslan sångarna ville förmedla. Samtidigt lyssnade jag på texten, och försökte se mellan raderna.  När jag var fylld av känslan så satte jag igång och lät mina idéer och känslor ta över och göra jobbet.

Väldigt snart var första delen klar som bestod utav ett halsband, ett armband och ett par örhängen. Jag satte sedan på nästa låt och gjorde samma sak med den.
När alla delarna var klara satte jag upp dem på väggen och slogs av häpnad. De var otroligt olika, alla hade olika känslor och utseendet var otroligt olika trots dem var gjorda utav samma material allihop.

Nu har jag bevisat för mig själv att musiken verkligen påverkar oss mer än vi tror. Jag hoppas jag har inspirerat er till att testa och kanske gett lite idéer.
Om ni vill läsa ytterligare om mitt projekt, kolla in fler bilder eller helt enkelt bara läsa min blogg.
Ha det gött,
Amanda
Tid: Låt det ta tid
Kostnad: Inte speciellt dyrt material
Material: Vad som faller dig in

Plus: Du får uttrycka dina känslor
Minus: Det är pilligt och tar tid
 • #15 Gör ditt egna spel
 • Lämna en kommentar
  onsdag, 7 april, 2010 i Tips
  Taggar ,

  Kommentera

  Om du trycker på "Connect with Facebook", så slipper du fylla i uppgifterna.
  Facebook gör det automatiskt åt dig.

  Vi använder Gravatars i kommentarerna - Skaffa en och visa en bild när du kommenterar!

  XHTML: Det finns några HTML-taggar som du kan använda: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>