#67 Lek på fest

Nu är det fredag igen och visst är det förfärligt att sitta med ett gäng vänner, kända som okända. Önskande att det var lite mer party, men det händer inget. Ingen gör något. Det är som om någon lagt en stor, våt och tung filt över hela stämningen och det känns bara jobbigt och obekvämt.

cialis tabletter

I sådana lägen älskar jag folk som kommer med idéer, personer som kommer på precis det som drar igång allt och gör festen värd. Nu är det dags för dig att bli den som gör det där lilla extra.


En sak jag tycker kan höja stämningen ofantligt är lekar. Sådana enkla lekar som alla kan vara med i och kan glädjas av. Mina favoritfestlekar, med folk som är lite extra glada, är sagoleken och associationsleken. Det är enkla lekar som inte behöver något mer än deltagare.

 • Sagoleken innebär om att man tillsammans ska berätta en saga, genom att säga ett ord var. Ordningen går runt i ringen och endast ett ord per person är tillåtet, man får inte heller uppmana någon annan att säga ett speciellt ord för att leda in sagan på något speciellt spår. Men leker ni leken kommer ni ganska snart märka hur tydligt de freudianska drifterna påverkar oss.
 • Associationsleken går ut på nästan samma princip, varvet går runt och varje deltagare har ett ord att säga, denna gång ska det gå snabbt och man ska säga saker som kan associeras med det ordet den föregående sa. Exempelvis kan det bli svett – salt – havet – vatten – kran – metall – guld – ädelmetall – silver – putsmedel – coca cola – socker – sockerbetor – åkrar – traktor – hjul – bil – ratt – båt – segel – vind – solen – eld – värme…

Och snabbt ska det gå i båda lekarna, annars åker man ut! De kanske inte låter så roliga i detta skritliga tillstånd, men det är förvånandsvärt hur förändrad stämningen kan bli tack vare att man drar igång en av dessa lekarna.

Tid: Så mycket tid ni vill
Kostnad: Inte ett öre
Material: Lite mod för att våga bryta stämningen men annars inget mer än fantasin

Plus: Du kommer med idén som gör festen värd
Minus: Risken att du börjar tänka ”hackigt” är ganska stor

 • 35# Skapa en fräschare helhet
 • Lämna en kommentar
  fredag, 7 maj, 2010 i Okategoriserade
  Taggar , , ,

  Kommentera

  Om du trycker på "Connect with Facebook", så slipper du fylla i uppgifterna.
  Facebook gör det automatiskt åt dig.

  Vi använder Gravatars i kommentarerna - Skaffa en och visa en bild när du kommenterar!

  XHTML: Det finns några HTML-taggar som du kan använda: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>