#71 Fantastiskt Intressant Kultur åt Alla

Genom åren har mängder av stora artister varit i Halmstad och odödligjort till synes helt vanliga kvällar. På Diezel spelade Håkan Hellström, Moneybrother, Timbuktu, Thin Lizzy med flera. När jag är ute och spelar och pratar om Halmstad med andra musiker är det alltid Diezel som dyker upp. När Diezel stängdes gick en epok i graven och Halmstads musikliv blev aldrig sig likt.

Det ljusaste minnet jag har från Diesel är inte någon av de magnifika konserter som Sveriges största artister gav oss utan av mannan här ovanför. Efter en konsert med Magnus Tingsek och hans fantastiska band stod vi framme vid scenen och pratade med bandet, plötsligt kommer Magnus ut och börjar prata. Min vän Matilda säger att det synd att han inte spelade ”Easier” som var hennes favoritlåt. Då tar han fram sin gitarr och håller en liten privatkonsert för oss  och berättar om vilka låtar han lärde sig när han började spela. Detta är ett minne som består.

Jag är känd för att ta saker i egna händer och nu är jag trött på att behöva åka utomstads för att se bra musik. Därför har jag dragit ihop ett litet gäng som ska dra igång Halmstads  nya kulturarrangörsförening, FIKA. Vi har en mängd idéer och erfarenhet från många delar inom kulturspektrat och vi vill ha med DIG! Om du vill fixa en utställning, anordna en konsert eller något annat helgalet så är FIKA föreningen för dig. Dels kommer vi arrangera Popklubb på B&B i höst, men det finns redan en hög med idéer.

Vi kommer inte återskapa Diezel på en gång, men tillsammans kan vi komma en bra bit på vägen.

Idag har vi vårt första möte och alla är varmt välkomna. Så 18.30 i entrén till nolltrefem hoppas jag att vi ses!

Tid: Mötet varar i cirka 1,5 timmar
Kostnad: Gratis
Material: Massvis med idéer

Plus: Du har chansen att ta saker i egna händer och få fart på Halmstad igen
Minus: Det kan vara en lång väg till våra mål, men all möda kommer vara värt det

viagra
 • Tyvärr, inga liknande inlägg.
 • 3 kommentarer
  onsdag, 12 maj, 2010 i Tips
  Taggar , , ,

  3 kommentarer

  1. Evelina Lundmarck

   Vilket bra initiativ! Hålls det fler möten är jag sugen på att komma eftersom jag inte kan idag! Skicka gärna ett mail med idéer och planer så kan jag få en inblick i vad ni ska jobba med :) // Evelina (Evelina_ml@hotmail.com)

  2. Ett mail kommer snart dimpa ner till dig :)

  3. Låter jättekul! Jag jobbar bla som evenemangsbokare på Stadsbiblioteket. Tänk gärna på bibblan som en möjlig lokal – kontakta mig gärna om ni är intresserade :)

  Kommentera

  Om du trycker på "Connect with Facebook", så slipper du fylla i uppgifterna.
  Facebook gör det automatiskt åt dig.

  Vi använder Gravatars i kommentarerna - Skaffa en och visa en bild när du kommenterar!

  XHTML: Det finns några HTML-taggar som du kan använda: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>